Forebygging: Alle kyr og eldre kviger bør klauvskjæres minst en gang i året, også kjøttfe. I båsfjøs og eldre lausdrifter må dyra ut. Men planlegger du nybygg – tenk ut en plan for hvordan du enkelt kan få inn klauvboksen og gjennomføre klauvskjæring. Foto: Liv Kristin Sola
Våren er høysesong for klauvpleie. Og som du bygger stødige hus på fjell, så bygger du friske kyr på gode klauver.
Magne Pedersen, veterinær ved Hægebostad veterinærkontor i Agder
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.