Førebygging av mjølkefeber og ketose startar i sinperioden. For kyr som likevel er i risikogruppa, har Arvid Steen nokre praktiske råd.
Liv Kristin Sola
Førre veke var veterinær Arvid Steen invitert til dele sin kunnskap om desse stoffskiftesjukdommane med bøndene på kurset ”Friskare kyr gir glad bonde”, på Øksnevad på Jæren. Gjennom sin dyrlegepraksis på Nordøyane på Sunnmøre og praktisk forsking, har Steen i mange år prøvd å finne praktiske tilnærmingar for å redusere risiko for ketose og mjølkefeber i norske mjølkekubesetningar.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.