BN+

Handverk: Mari Fossan Medalen får instruks av Astrid Brommeland. Ho rører rundt i gryta med hendene. – Litt ujamn temperatur i gryta, kommenterer kursdeltakaren.


– Mange vil ha spesielle ostar, og no er det på tide å få opp fatosten. Astrid Brommeland trur på ein ny giv for den tradisjonsrike fatosten.


Jane Brit Sande


Samla rundt Astrid Brommeland, rådgivar hjå Statsforvaltaren i Rogaland, står seks ivrige mjølkeentusiastar. Dei er på eit fire dagar langt innføringskurs i ysting og foredling av rå mjølk hjå Lise Brunborg på Stavanger Ysteri. Nokre av kursdeltakarane vurderer å etablera eiga verksemd heime på garden, men held korta tett til brystet.


– Eg er jo framleis berre i tenkeboksen, seier ei av dei.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: