Under Matstreif i Oslo, var det delfinale for Jakten på det norske måltid. 24 nominerte er gått videre til den store finalen.

 

Jane Brit Sande
Årets Måltid arrangeres i Stavangers nye storstue, Clarion Hotel Energy, torsdag 08.01.15.
– Dette blir årets matbegivenhet, og vi gleder oss, sier Kristin Austigard i iPax Mat.

Årets finalekategorier og finalister er:

Årets det grønne – bearbeidet:
Eplemost Vista Bella, Epleblomsten AS, Telemark
VÅR eple, kirsebær og Aronia, Sunniva Drikker AS, Oslo
Friskpresset rabarbra naturell, Köhler-paviljongen, Rogaland
Årets det grønne – naturelle:
Piccolotomater, Wiig Gartneri AS, Rogaland
Snackpaprika, Miljøgartneriet AS, Rogaland
Gul perletomat, Hanasand Gård og Gartneri, Rogaland
Årets godbit – åpen kategori
Klippfisk 321 Ovn, Jakob og Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
Telemarkskling, Klingeling, Telemark
Superknask knekkebrød, Energimat AS, Rogaland
Årets kjøtt – bearbeidet
Fenalår av villsau, DalPro Gårdsmat, Sør-Trøndelag
Vossakorv, NorturaGilde, Voss, Hordaland
Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal, Rogaland
Årets kjøtt – naturelle
Lammekølle, Jens Eide AS, Aust-Agder
Heil Lårsteik ”Black Turkey”, Økodrift Homlagarden AS, Hordaland
Høyfjellsrein – ytrefilet, Nortura, Jotunheimen og Valdres, Oppland
Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet
Kraftkar, Tingvollost, Møre og Romsdal
Eiker Holtefjell XO, Eiker Gårdsysteri AS, Buskerud
Jærosten, Voll Ysteri, Rogaland
Årets sjømat – bearbeidet
DYBVIK Loins Extra, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal
Lutefisk Loin, Halvors Tradisjonsfisk AS, Troms
Røkelaks, Ryfylkelaks AS, Rogaland
Årets sjømat – oppdrett naturelle
Sterling kveite, Sterling White Halibut AS, Rogaland
SALMA loin, Bremnes Seashore AS, Hordaland
Vesters (flatøsters) Vest i havet AS, Hordaland
Produktene er vurdert etter smak, konsistens, utseende og regional forankring.
– Vi deler også ut Det norske måltids hederspris 2014, der tidligere vinnere er Ingrid Espelid Hovig, Halvor Heuch og Arne Brimi, opplyser Sigve Skretting og Kristin Austigard i iPax Mat, som arrangerer Det Norske Måltid.