Urgener med fortsatt potensial: Spælsau. Foto: Odd Magne Nordmark
Ønsker man å knipe inn på kraftfôret kan fjorlamproduksjon på saulam, samt bedre holdbarhet på søyene være veien å gå.
Jostein Røyseland, frilansjournalist og sauebonde
I 2020 tok Muhammad Azhar Bhatti doktorgraden på Ås ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU. Tittelen på avhandlingen var: «Alternative system for norsk saueproduksjon: Utviding av fersk-kjøtt-sesongen og fylling av markedsnisjer». Avhandlingen studerte mulighetene for økt salg av lamme- og sauekjøtt ved å øke tilgangen på ferskt kjøtt til nisjer i markedet (påske, muslimske høytider), bedre lønnsomhet i saueholdet (økonomiske analyser) og kjøttomsetningen (kjøttkvalitet og markedsanalyse). Bhatti er forsker ved Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved NMBU.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.