Viktige prosesser: Ukens podcast tar en titt innenfor plastduken i rundballen. Foto: Bjørn Georg Øie

Å lage godt grovfôr er på mange måter en kunst. Ensileringsprosessen er avgjørende for å lykkes.

Ingvild Steinnes Luteberget

Enkelte får til god gjæring uten å bruke noen form for tilsetning. Andre sverger til syre. Ensileringsmidler med salt, som Kofasil, skal redde oss fra sporer og listeria, mens bakteriepreparat er kanskje både billigere og bedre?

Men kan tilsetningen være et tryllemiddel? Hvor viktig er ensileringsmiddelet for kvaliteten på fôret? Og er det egentlig det samme hva du tilsetter?

I denne episoden av podcasten Bondevennen skal vi snakke om hva som fungerer under ulike forhold, og hva som egentlig skjer når vi legger press på siloen eller pakker graset inn i plast – for at vi skal få smakfullt fôr til vinteren.

Med oss i episoden har vi Sverre Heggset – rådgiver i Landbruk Nordvest, og melkeprodusent og tidligere rundballeentreprenør Lars Dyre Nærland.

Du finn Bondevennens podcast der du lyttar til podcast eller på bondevennen.no/pod

Hør i pod’en: Sverre Heggset, rådgiver i Landbruk Nordvest

Hør i pod’en: Lars Dyre Nærland, melkeprodusent og tidligere rundballeentreprenør

Stikkord denne saka: ,