BN+

Gull for ganen: Når landets ystarar dekker bord,og deler smakar, då blir det fest. Foto: Otilie Brubæk Stokseth


Litt introvert og traust har norske handverksostar utvikla seg til å bli ostar i verdsklasse. Oppskrifta er pågangsmot, optimisme og samhald.


Liv Kristin Sola, frilansjournalist


Norsk Gardsost vart stifta 8.mai 1997 på Sogn Jord- og Hagebruksskule. Initiativet kom frå Pascale Baudonnel. Målet var å få lov til å foredle mjølk lokalt og utnytte potensialet i lokal foredling. Den gong fanst det ikkje reglar som var tilpassa småskalaproduksjon. Men etter påtrykk frå blant anna Norsk Gardsost, begynte ting å skje.

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: ,