DYRSKU'N:
Surmjølksost – moderne helsekost
Dei er magre og proppfulle av protein. Og dei kjem i mange variantar – frå den milde skjørosten, via pultosten, til den smaksrike gammalosten.
Liv Kristin Sola
Frå gammalt av vart mjølka foredla til ost, rømme og smør. Smør var det viktigaste salsproduktet som ga pengar til garden. Men når fløyten er separert vekk og syrna til rømme og kinna til smør, er det 90 prosent skummamjølk att. Den vart nytta til å lage skjørost, pultost, gammalost eller mager fjellost.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.