Årets Matspire ble Homlagarden sin «Black Turkey» under Det Norske Måltids kåringer.
Jofrid Åsland
– Når innkjøpsdirektørene i tre av matkjedene er enige om at dette produktet treffer både trender, tidsånd og forbrukerønsker, da har vi en klar vinner, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk, i en pressemelding fra Det Norske Måltid.
Homlagarden var første vinner av Matmerk sin nye pris: «Årtes Matspire».
«Black Turkey», er en hel lårstek fra økologiske kalkuner. Premien bestod av ekstra markedsrådgivning verdt 100.000 kroner for å løfte vinnerproduktet ut
til flere matentusiaster.
Produkter fra Rogaland til Trøndelag
Videre ble åtte produkter kåret til landets beste under finalen i Det Norske Måltid i torsdag.
Her er vinnerne:
Vinner av Årets det grønne – naturelle: Piccolotomater, Wiig Gartneri AS, Rogaland.
Vinnerav Årets det grønne – bearbeidet: Friskpressed Rabarbra Naturell, Kohler–‐paviljongen, Rogaland.
Vinner av Årets kjøtt – naturelle: Heil Lårsteik ”Black Turkey”, Økodrift Homlagarden AS, Hordaland.
Vinner av Årets kjøtt – bearbeidet: Fenalår av villsau, DalPro Gårdsmat, Sør‐Trøndelag.
Vinner av Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet: Kraftkar, Tingvollost, Møre og Romsdal.
Vinner av Årets godbit – åpen kategori: Klippfisk 321 Ovn, Jakob og Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal.
Vinner av Årets sjømat – oppdrett naturelle: Vesters (flatøsters) Vest i havet AS, Hordaland.
Vinner av Årets sjømat – bearbeidet: Røkelaks, Ryfylkelaks AS, Rogaland.
Bodil Nordjore fikk hedersprisen for 2014 for sin utvikling av norsk matkultur. Hun er en etusiast som mange har et forhold til, står det i pressemeldingen.
Stikkord denne saka: Lokalmat