BN+

Sjølvforsynt i 2050: Skal norsk matproduksjon bli meir robust og sjølvforsynt, må vi snu om på tankegangen. Meir mjølk må vike for målet om å bruke dei norske fôrressursane på ein betre måte, meiner forskar Laila Aass ved NMBU. Illustrasjonsfoto: Mjølkekyr på frodig fjellbeite frå Vik i Sogn.
60 år med NRF-avl har gitt oss ei effektiv ku som produserer stadig meir mjølk. Men vil vi bli i stand til å ta ut det potensialet også i år 2050? – Sannsynlegvis ikkje, trur Laila Aass ved NMBU.


Liv Kristin Sola

VIL DU LESE DENNE OG ANDRE ARTIKLAR PÅ NETT?

KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE

Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.

Allereie digital abonnent? Logg inn her


Se veiledning for å bytte passord her.

Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer. 

Har du spørsmål angående abonnement?

Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.

Stikkord denne saka: , ,