Bra binge: Døme på ei god sjukebinge. Mjuk, med masse tørr og lun halm, god tilgang til mat og vatn. Medan ei stor purke som ho på biletet ikkje treng ekstra varme, kan det vera aktuelt for mindre dyr. Foto: Privat
For mange svinebønder i Rogaland kvir seg for å avliva sjuke og skadde dyr. Nå lanserer næringa ein rettleiar om tema. Ønsket er også at avlivingskurs blir obligatorisk for å få Helsegris-status.
Bothild Å. Nordsletten
– Vanvitig bra.
Rolf Gunnar Husveg, dagleg leiar ved slakteriet Fatland Jæren, er nøgd med utkastet til rettleiar for oppfølging av sjuke og skadde grisar. Han kallar den ei lågthengjande frukt for å visa at næringa tar dyrevelferd på alvor.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.