Potensial: Det ligger et stort potensial i bedre vurdering av grassurfôr, både ved å fange opp det gode surfôret i beregninga av fôrrasjoner og ved å forbedre kvaliteten av surfôret. Foto: Bondevennen
Godt grovfôr blir mer verdt med E-dairy, og systemet øker presisjonen i fôrplanlegginga. Ny strukturberegning gjør oss bedre rustet til å takle utfordrende fôrår.
Ola Stene, fagleder storfe, Felleskjøpet Rogaland Agder
I forrige nummer av Bondevennen skriver Arild Eriksen om optimering av kraftfôr og at Felleskjøpet i løpet av 2018 gradvis har tatt i bruk et nytt system for energi- og proteinvurdering til drøvtyggere. Dette gir nye muligheter for vurdering av fôrrasjoner.
E-dairy
Gjennom Felleskjøpet Fôrutvikling er Felleskjøpet med i styringsgruppa for utvikling av E-dairy. Dette er et system fra Schothorst Feed Research i Nederland, med stor utbredelse i hele verden. Om lag åtte prosent av alt kraftfôr i verden blir produsert på grunnlag av fôrvurderingssystemer fra Schothorst.
Det nye systemet fungerer godt i fôrindustrien, det gir god funksjonalitet i optimeringsprogrammene for kraftfôr og vi kan ta vare på egenutviklet kunnskap om råvarer og prosess.
KJØP DIGITALT ABONNEMENT, ELLER PRØV EI VEKE FOR 1 KRONE
Abonnementet gir deg tilgang til alle Bondevennen sine artiklar på nett.
Allereie digital abonnent? Logg inn her
Se veiledning for å bytte passord her.
Har du abonnement på papir er digital tilgang inkludert.
Send oss en epost på post@bondevennen.no for innloggingsdetaljer.
Har du spørsmål angående abonnement?
Kontakt oss på telefon 51 88 72 61 eller send ein e-post til
post@bondevennen.no.